5 vinkkiä kesään valmistautumiseen

Kun lähtölaskenta kesään alkaa auringon tullessa piilostaan pilvien takaa, on aika siirtää sivuun villapaidat, takit ja huivit ja tehdä tilaa kesäasusteille – se tarkoittaa sitä, että saat vihdoin esitellä jälleen sileitä jalkojasi.

Tässä artikkelissa käsittelemme keinoja, joiden avulla saat ihosi näyttämään loistavalta tulevana kesänä. Neuvojemme ansiosta voit keskittyä nauttimaan kesästä auringossa hyvän ruuan, rannalla lepäämisen, puistossa virkistymisen tai kaupungilla kävelemisen muodossa.

Iho

Kesää edeltävinä viikkoina on tärkeää juoda vettä noin kaksi litraa päivässä[1], jotta kehosi puhdistuu ja ihosi pysyy kosteutettuna. Pian huomaat, kuinka ihosi tuntuu täysin erilaiselta ja näyttää fantastiselta[2].

Ihoa kannattaa myös kuoria vaikka kuorintakintaalla, joka poistaa kuolleita ihosoluja. Kuorinta pehmentää ihoasi ja auttaa sinua ruskettumaan paremmin auringossa[3]. Näin rusketus myös kestää pidempään. Muista kuitenkin käyttää korkean suojakertoimen aurinkorasvaa ennen auringon valoon menemistä.

Kun olet käynyt suihkussa, muista kosteuttaa ihosi kosteusvoiteella. Ihosi loistaa hetkessä tämän jälkeen!

Ihokarvojen poistaminen

On hyvä suunnitella karvanpoistorutiineja pari päivää ennen kuin haluat esitellä kaunista ja sileää ihoasi – ihon punaisuuden kannattaa nimittäin antaa laskea ja ihon rauhoittua. Ei kuitenkaan kannata odottaa liian kauaa, sillä muuten karvat alkavat kasvaa jo uudestaan.

Vaha on loistava vaihtoehto karvanpoistoon, koska se poistaa karvat juurineen. Tämä tarkoittaa, että karvalla kestää kauemmin kasvaa takaisin verrattuna sheivaamiseen, joka ei poista karvaa juurineen. [4] Veetiltä löydät laajan valikoiman vahoja kehon eri alueille, myös herkimmille, sekä ohjeita ja videoita niiden käyttämiseen.

Jos sinulla on herkkä iho tai tunnet, ettei vahaaminen sovi sinulle, löydät Veetiltä myös karvanpoistovoiteita, jotka voivat olla hyvä ja kivuton tapa poistaa ihokarvoja. Karvanpoistovoidetta levitetään ei-toivotun karvoituksen alueelle, jonka jälkeen odotetaan tarvittava aika (joka ilmoitetaan aina pakkauksessa). Tämän jälkeen voide vain pestään pois – eikö olekin helppoa!

Minkä karvanpoistotavan valitsetkin, kannattaa tehdä testi 24 tuntia etukäteen ohjeita seuraten välttääksesi odottamattomat allergiset reaktiot. Loppujen lopuksi saat silkin pehmeän ihon, jota voit ylpeänä esitellä!

Manikyyri

Hyväkuntoiset kynnet viimeistelevät asukokonaisuutesi, joten miksi et kokeilisi kotimanikyyriä! Sinun ei tarvitse kuitenkaan mennä äärimmäisyyksiin, poista vain vanha lakka, trimmaa kyntesi tasapituisiksi, hoida kynsinauhasi hellästi ja valitse lempivärisi kynsien lakkaamiseen! Jos lakkauskätesi ei ole kaikista vakain, voit lakan kuivuttua käydä suihkussa ja rapsutella pikkuvirheet pois käsistäsi suoraan viemäriin!

Aurinkorasva

Ihon suojaaminen auringolta voi tuntua rasittavalta, kun haluaisit vain rynnätä ulos aurinkoa palvomaan, mutta suojausta ei saisi kuitenkaan jättää väliin. Kannattaa ostaa oikeasti hyvää aurinkorasvaa, jota tulisi levittää runsaasti iholle noin 15 minuuttia ennen ulos siirtymistä, jotta rasva ehtii imeytyä kunnolla ihoosi[5]. Älä unohda rasvata myös kasvojasi – ostaessasi meikkivoiteita ja kosteusvoiteita on hyvä varmistaa niiden sisältävän tarpeeksi suojakerrointa kasvojesi suojaamiseen auringossa.

Viimeinen silaus hemmottelua

Olet siis selvinnyt vihdoin edeltävään iltaan – olet ehkä lähdössä lomalle tai odotat mahdollisesti rantapäivää suuren ystäväporukan kanssa. Nyt sinun täytyy vain hemmotella itseäsi pitkällä, lämpimällä kylvyllä, pestä hiuksesi ja rentoutua todenteolla!

Nauti![1] https://authoritynutrition.com/how-much-water-should-you-drink-per-day/

[2] http://www.wikihow.com/Get-Clear,-Smooth-Skin

[3] http://www.tipsfortanning.com/helpful-tanning-tips/

[4] http://hairremoval.about.com/od/waxing/f/How-Long-Does-Waxing-Last.htm

[5] https://www.aad.org/public/spot-skin-cancer/learn-about-skin-cancer/prevent/how-to-apply-sunscreen