Aloittelijan opas karvanpoistoon

Karvanpoisto voi olla kärsimystä - kirjaimellisesti. On monia tapoja edetä asian kanssa, lähes yhtä monta kuin karvoja on poistettavana, mutta useimmat menetelmät kuuluvat kolmeen luokkaan, jotka ovat höylääminen, voiteet ja vahaus. Paras karvanpoistomenetelmä on aina se, joka sopii sinulle parhaiten. Jokainen meistä on erilainen, joten erilaisia ratkaisuja tarvitaan. Tässä artikkelissa tutustumme kaikkiin näihin menetelmiin, jotta löytäisit itsellesi parhaan vaihtoehdon.

Höylääminen

Suosituin keino karvanpoistoon. Höylääminen on karvanpoistoa, jossa terävän terän avulla karvat katkaistaan niin läheltä juurta, kuin mahdollista. Kaiken terävän vetäminen iholla aiheuttaa ymmärrettävästi pieniä haavoja ja hankaumia - vaikka et näe niitä -, jotka voivat aiheuttaa usein ajelluilla alueilla kipeytymistä tai jopa aiheuttaa punertavaa ihottumaa.

Voiteet

Karvanpoistovoiteet saattaa tuntua suhteellisen uudelta keksinnöltä, mutta naisilla on ollut erilaisia karvanpoistovoiteita jo yli 5000 vuotta. Ensimmäiset niistä tehtiin inhottavista ainesosista, kuten poltetusta kalkista ja arsenikista! Onneksi ihokarvanpoistoteknologia on kehittynyt huomattavasti sen jälkeen! Veet ihokarvanpoistovoiteet hajottavat karvan ihon alta, jolloin se yksinkertaisesti irtautuu. Tämän menetelmän avulla voit olla ilman sänkeä jopa neljä päivää, pidempään kuin höyläämisen avulla, ja karvat myös kasvavat takaisin hienompana, joten ihosi tuntuu pehmeämmältä pidempään.

Vahaus

Vahaus on toinen menetelmä, joka on vanhempi kuin voisi luulla. Jo antiikin egyptiläiset käyttivät sokerin ja sitruunahartsin sekoitusta muodostaakseen tahmean, mutta jäykän ja helposti muokattavan aineen karvanpoistoon. Vahaus on karvanpoiston muoto, joka tarkoittaa sitä, että se poistaa karvat juuresta. Kun ihokarvat poistetaan juuresta niillä kestää paljon kauemmin kasvaa takaisin ja ihosi pysyy sileänä jopa neljä viikkoa.

 

Jotkut näistä menetelmistä voivat tuntua helpommalta ihon pinnalla, mutta käytännössä se tarkoittaa sitä, että sinun tarvitsee tehdä sitä paljon useammin, tai sietää ihoärsytystä. Kuten kaiken kanssa, on tärkeää selvittää mikä sinulle sopii parhaiten. Minkä tahansa menetelmän valitset, ei ole mitään syytä ettetkö voisi nauttia kauniista, pehmeästä ja sileästä ihosta.