Onko olemassa asioita, joita pitäisi tai ei pitäisi tehdä vahauksen jälkeen?

Vahaus on yksi suosituimmista ihokarvanpoistotekniikoista ja vaikka tulokset hoidon jälkeen ovat yleensä sitä, mitä haluamme - sileä, ihokarvoista vapaa iho, meidän täytyy huolehtia näistä alueista asianmukaisesti, jotta vältymme mahdollisilta haitoilta, punoitukselta tai jopa infektiolta.

 

On olemassa laaja lista asioita, joita kannattaisi yrittää välttää vahauksen jälkeen, koska ihosi on silloin herkempi. Ensinnäkin varmista, että vältät lämpöä niin hyvin kuin voit seuraavan 24 tunnin ajan - tämä tarkoittaa, etteivät kuumat kylvyt, saunominen tai porealtaat tule kysymykseen, koska ne voivat ärsyttää ihoa (myös kloorivesi voi ärsyttää sitä) ja avoimiin ihohuokosiin voi kehittyä infektio. Auttaaksesi ihohuokosten sulkeutumista, voit kokeilla teepuupohjaista kosteusvoidetta säännöllisesti. Teepuu on luonnollisesti antiseptinen ja auttaa rauhoittamaan ja antamaan antibakteeriaa herkälle iholle.

 

Ihon puhdistus vahaamisen jälkeen on erittäin tärkeää, koska karvatupet ovat auki, jolloin olet alttiimpi infektioille. Voisit ottaa lämpimän (mutta et kuumaa) suihkun ja käyttää antiseptisiä voiteita, varsinkin jos sinulle on kehittynyt infektioita aiempien vahauksien jälkeen. Teepuu- tai laventeliöljy pohjaiset voiteet rauhoittavat hyvin ihoa, mutta varmista, että kätesi ovat täysin puhtaat, ennen kuin laitat sitä ihollesi.

 

Jos huomaat ärsytystä, voi olla parasta välttää hankausta vahatulla alueella ja voit tehdä sen käyttämällä löysiä vaatteita ja puuvillaisia alusvaatteita, jotka hengittävät paremmin, joka on erityisen tärkeää, jos olet juuri vahannut jalkasi tai bikinirajan. Ihon hengittämisen lisäksi löysät vaatteet auttavat myös rajoittamaan hikoilua vahaamisen jälkeen, koska hikinen iho tarjoaa ihanteellisen kasvualustan bakteereille ja se voi aiheuttaa ihottumaa, ärsytystä ja punoitusta. Hikoilua tulisi välttää kaikin keinoin.

 

Yksi asia, joka kannattaa huomioida vahauksen jälkeen, on välttää deodorantin ja hajuveden käyttöä 24 tunnin ajan, koska iho voi kipeytyä niistä.

 

Muutaman päivän kuluttua vahauksesta voit varovasti kokeilla ihosi kuorimista useita kertoja viikossa poistaaksesi kuollutta ihoa, joka voi auttaa estämään sisäänpäin kasvaneet ihokarvat. Muista pitää ihosi kosteutettuna lisäämällä kosteusvoidetta päivittäin.

 

Ihokarvojen kasvu alkaa uudelleen yleensä noin viikon kuluttua ensimmäisestä vahauskerrasta. On hyvä välttää höyläystä vahauskertojen välillä, koska se häiritsee ihokarvojen kasvusykliä ja ihokarvojen täytyy olla tietyn pituisia ennen seuraavaa kertaa. Varmista, että ihokarvat kasvavat hieman saadaksesi jalat täydelliseen kuntoon seuraavaa vahausta varten!