Ihokarvanpoisto kotona

Jokaisella on ihokarvoja kehossaan, vaikkakin joillain alueilla ne eivät ole aina niin toivottuja! Ei-toivottujen ihokarvojen poisto voi olla kallista ja joskus kiusallinenkin kokemus, joten miksi et tekisi sitä mukavasti kotisi yksityisyydessä? Voi olla paljon halvempaa tehdä se kotona, kuin kauneussalongissa ja voit myös välttyä julkisilta paikoilta, jos otsasi on kirkkaan punainen kulmakarvojen muotoilun takia tai jos ihossasi on tahmeita vahajäämiä!

Vahaus

Vahaus on mahtava tekniikka kotiin, jonka avulla voit helposti saada salonkilaatuisia tuloksia. Se voi olla erittäin helppoa, varsinkin jos ostat vahaliuskoja - lämmitä liuskat hieromalla niitä käsissäsi, aseta ne haluamallesi alueelle, jolta haluat poistaa ihokarvat ja vedä se pois. Veet kylmävahaliuskoissa olevan vetimen tarkoituksena on auttaa sinua saavuttamaan sileitä tuloksia yhdellä nopealla liikkeellä. Vahaus voi olla myös hieman kivuliasta, mutta saat hyviä tuloksia, kun ihokarvat poistetaan juuresta asti. Myös siivoaminen on helppoa, koska voit heittää liuskat roskiin käytön jälkeen. Monet naiset käyttävät tätä ihokarvanpoistomenetelmää bikinirajaan, jalkoihin ja ylähuuleen. Jos haluat luoda todellisen hemmottelukokemuksen, silloin kannattaa valita itsellesi lämmin vaha. Aivan kuten kauneussalongissa, tämä tapahtuu kuumentamalla vahaa karamellimaiseen koostumukseen, joka sitten levitetään iholle ja vedetään pois käyttämällä kangasliuskoja, jolloin saat ihostasi salonkilaatuisen sileän.

Sheivaus

Tämä on yleinen hätäratkaisu helppoon ihokarvan poistoon, mutta muista, että ihokarvat alkavat usein kasvaa takaisin päivän tai kahden päästä, koska ne leikataan pois ainoastaan ihon pinnalta, jolloin saatat olla takaisin lähtöruudussa jo päivän päästä! Lisäksi, jos et ole varovainen, voi terä tehdä haavoja ja viiltoja ihoon tai jopa sisään kasvaneita ihokarvoja, jotka näkyvät rumina punaisina näppylöinä. Ne ovat erityisen yleisiä intiimialueella. On myös hyvä idea käyttää jonkinlaista kosteusvoidetta iholla ennen höyläystä, jolloin terä liukuu paremmin.

Nyppiminen

Nyppiminen on hyvin tarkka tekniikka, jolla poistat yhden ihokarvan kerrallaan pinseteillä. Se voi olla hyvin aikaa vievää, mutta se on loistava tapa muokata kulmakarvoja tai poistaa muutamat yksittäiset ihokarvat kasvoista. Sitä on myös hyvä käyttää muiden menetelmien, kuten vahauksen tai ihokarvanpoistovoiteen jälkeen, poistaaksesi muutamat jäljelle jääneet ihokarvat. Kuitenkin ihokarvojen on oltava tarpeeksi pitkiä, jotta voit tarttua niihin pinseteillä.

Ihokarvanpoistovoiteet

Tämä on mahtava ratkaisu ihmisille, joilla on alhainen kipukynnys. Voide levitetään iholle ja se toimii liuottamalla ihokarvat hyytelömäiseksi aineeksi, joka voidaan pyyhkiä pois jo 10 minuutin päästä. Ihokarvat kasvavat takaisin hitaammin ja huomaamattomampina verrattuna höyläykseen. Tämä johtuu siitä, että terä vain leikkaa ihokarvat ja jättää rosoisen pinnan, kun taas voiteet liottavat ihokarvat ja jättäen sileän lopputuloksen ja vähemmän juurikasvua.

Kun kaikki nämä vaihtoehdot ovat olemassa, ei ole mitään syytä olla säästämättä aikaa ja rahaa poistamalla ihokarvat kotonasi.