Ihokarvanpoisto urheiluun

Kaiken intensiivisen harjoittelun, taktikoinnin ja keskittymisen lisäksi, kuka olisi uskonut, että jollain niin yksinkertaisella, kuin ihokarvoituksella voi olla tällainen vaikutus urheilusuorituksiin? Jos katsot mitään ammattiurheilua, pyöräilyä tai uintia, huomaat, että useimmat, elleivät kaikki kilpailijat, sukupuolesta riippumatta ovat poistaneet ihokarvoituksensa.

Tähän on olemassa useita syitä ja se ei johdu vain ulkonäöllisistä syistä!

Mukavuus
Tämä on yksi yleisimmistä syistä urheilijoiden ihokarvanpoistoon. Suorituskykyinen vaatetus juoksijoille, pyöräilijöille ja muille urheilijoille on usein valmistettu materiaaleista, jotka ovat hyvin ihonmyötäisiä. Ylimääräinen kerros ihon ja vaatteen välillä voi antaa vaatteille liikkumatilaa, jolloin ne voivat hangata, sekä aiheuttaa epämukavuutta ja jopa rakkoja!
Apu loukkaantumisissa
Monet urheilulliset ihmiset väittävät, että ihokarvojen poistaminen auttaa vammojen kanssa. Niille, jotka ovat vaarassa saada asfaltti-ihottumaa, kuten polkupyöräilijät, ihokarvattomuus voi edistää haavojen paranemista ja pitää ne paljon puhtaampana. Syvempien kudosvaurioiden ja vammojen kanssa karvattomuus auttaa urheiluhieronnassa, koska se mahdollistaa paljon tasaisemman pinnan ja estää öljyjen imeytymisen ihokarvoihin.
Aerodynamiikka
Useimmille amatööriurheilijoille millisekunti, joka voidaan kirjaimellisesti sheivata pois ajasta, ei ole niin tärkeää. Ne, jotka kuitenkin urheilevat tosissaan, pystyvät pinnistämään millisekunnin ajastaan antamalla kaikkensa poistamalla ilmanvastuksen, jonka ihokarvat aiheuttavat. Tämä on erityisen tehokas uimareilla, jotka usein poistavat kaikki ihokarvat, jotka eivät ole uima-asun alla.

 

Ihokarvanpoistometodit

Oikean ihokarvanpoistomenetelmän löytäminen urheilijana voi olla vaikeaa. Koska sitä luultavasti täytyy tehdä joka päivä, sheivaus voi tuntua parhaalta vaihtoehdolta. Se kuitenkin tuo mukanaan useat ongelmansa. Toistuva sheivaus tehdä ihon kipeäksi ja tulehtuneeksi, sekä sisäänpäin kasvaneiden ihokarvojen määrä voi kasvaa ja ne voivat tehdä urheiluvaatteiden käyttämisestä erittäin epämiellyttävää ja jopa tuskallista.

Urheilijoille paras vaihtoehto voi usein olla ihokarvanpoistovoide. Nämä voiteet hajottavat ihokarvojen proteiineja ja irrottavat ne juuri ihon pinnan alta, eli kun voide pestään pois, ihokarvat poistuvat samalla. Tämä menetelmä jättää ihon sileäksi jopa neljäksi päiväksi ja ihokarvat kasvavat takaisin pehmeämpinä.

Joten anna sille mahdollisuus ja lähde suorituskykyisten metodien kanssa radalle!