Ihokarvojen poistomenetelmät - Pidä jalkasi kosteutettuna

On ihan sallittua kuluttaa suuri summa tiettyihin tuotteisiin ja pitää yllä säännöllistä ihokarvojen poistorutiinia, mutta kaikki tämä kova työ voi olla turhaa, jos et pidä huolta ihosta. Ihosi voi olla kuiva ja hilseilevä kuivuessaan ja se voi joskus jopa haljeta ja olla kipeä. Näitä yksinkertaisia ohjeita seuraamalla voit varmistaa, että ihosi pysyy kosteutettuna.

Juo paljon vettä

Tämän pitäisi olla melko itsestään selvää, koska mitä enemmän elimistössäsi on vettä, sitä kosteutetumpi kehosi ja ihosi on. Tässä pitää tietenkin huomioida se, kuinka paljon juot tällä hetkellä, mutta on olemassa muitakin tekijöitä, jotka täytyy huomioida.

Vähennä aikaasi suihkussa

Vesi ei ole se, joka kuivattaa ihoasi, sillä se olisi todella hyvin outoa! Sen aiheuttaa veden lämpö ja höyry, joka hajottaa ihoasi suojaavaa öljykerrosta, joten se ei pidä kosteutta tehokkaasti ihollasi. Mitä pidempi ja kuumempi suihku, sitä enemmän tätä kerrosta poistuu, jolloin ihosta tulee kuiva ja kutiseva.

Pysy kosteana

Kuiva ympäristö voi haihduttaa ihon kosteutta paljon nopeammin, joten kannattaa yrittää säilyttää ilma kosteutettuna. Sen voi tehdä helposti ilmankostuttimella ja jos asut erityisen kuivassa ympäristössä voi olla hyödyllistä käyttää sellaista nukkuessasi.

Kuori ihosi säännöllisesti

Kuorinta voi mahdollisesti auttaa pitämään ihon kosteutettuna, koska sen avulla pääset eroon kuolleista ihosoluista ja liasta, jota iholla voi olla. Näin ihollasi ei ole esteitä ja kosteutus toimii täydellisesti.

Kosteuta!

Ihoa kosteuttavissa tuotteissa valikoimasta ei ole pulaa, mutta jokaisella on erilainen iho, joten on tärkeää löytää tuote, joka sopii sinulle. Tunnet ihosi paremmin kuin kukaan muu, joten tutustu valikoimaan, kokeile ja löydä tuote, joka auttaa pitämään jalkasi onnellisina ja terveinä.

Eri karvanpoistotavoilla voi olla vaikutusta ihosi kosteuteen, mutta voi olla vaikea tietää, mikä niistä toimii parhaiten sinulle. 

Sheivaus voi joskus olla haitallista ihon kosteudelle, sillä terävät terät ovat voivat poistaa ihoasi suojaavia öljyjä. Jotta sheivaus olisi helpompaa ja nopeampaa ja poistaisit mahdollisimman vähän ihoa suojaavia öljyjä varmista, että käytät hyvää vaahtoa tai geeliä ja sheivaat myötäkarvaan.

Ihokarvanpoistovoiteet tulisi testata pienelle ihoalueelle ennen käyttöä, sillä jokaisen iho reagoi hieman eri tavalla. Nämä voiteet voivat todella kosteuttaa ihoa, ja jotkut kuten Veet ihokarvanpoistovoiteet sisältävät ainesosia, jotka kosteuttavat ihoasi samalla, kun poistat ihokarvoja!

Vahaus on usein paras vaihtoehto, jos ihosi on hyvin kuiva. Tämä johtuu siitä, että vahaa voidaan käyttää niin, ettei sillä ole negatiivisia vaikutuksia ja se myös kuorii ihoa, koska se poistaa kuolleen ihosolukon.

Joten pidä huoli, että ihosi pysyy kosteana ja että pidät siitä hyvää huolta. Kaunis ja sileä iho tarvitsee muutakin, kuin karvanpoistoa.