Kaikki, mitä sinun pitää tietää ihokarvojen poistosta

Kulmakarvoista bikinirajaan, ihokarvojenpoisto on ollut osa kauneudenhoidon rutiineja vuosisatoja. Tarkasteltaessa muutoksia kauneusihanteiden suuntauksissa ja teknologian valtavassa kehityksessä, on mahtava nähdä, kuinka monia menetelmiä olemme kehittäneet kotikäytöstä kauneussalonkien hoitoihin. Tässä katsaus osaan maailman suosituimmista ihokarvanpoistomenetelmistä ja siitä, miten ne ovat kehittyneet ajan mittaan. Saatat jopa löytää hyviä vinkkejä itsellesi matkan varrella.

Sheivaus

Jo muinaiset egyptiläiset käyttivät höylän varhaista muotoa, joka oli valmistettu pronssista tai piikivestä, pitääkseen kehonsa sileänä ja karvattomana. Sen sanotaan olleen hyvin tärkeä merkki varallisuudesta ja asemasta. Kuitenkin, kun helman korkeus nousi 1900-luvulla, sheivaamisesta tuli valtavirtaa ja se yleistyi osana naisten kauneudenhoitorutiinia. Höyläys on edelleen erittäin suosittua, mutta sillä on kilpailijoita. Modernitkin terät voivat usein aiheuttaa ärsytystä, naarmuja ja haavoja. Vaikka se voikin olla sopivan nopea prosessi, ihokarvat kasvavat nopeasti myös takaisin, joten voit joutua toistamaan prosessin useammin kuin haluaisit.

Sokerointi

Vahaus on ikivanha menetelmä karvanpoistoon ja sokerointi on sen varhaisin muoto. Muinaiset egyptiläiset, jotka ovat tunnettuja ainutlaatuisista kauneudenhoitotekniikoistaan, käyttivät sitruunan, sokerin ja veden sekoitusta, joka lämmitettiin siirapin muodostamiseksi. He laittoivat sitä sileän kerroksen iholle, antoivat sen jäähtyä hetken ja vetivät sen pois nopealla liikkeellä. Seos veti ihokarvan pois suoraan juuresta siten, että ihokarvojen takaisin kasvamisessa kesti paljon kauemmin verrattuna höyläämiseen. Nykyään on olemassa paljon helpompi tapa tehdä sokerointi. Veet Oriental vaha on saanut inspiraationsa antiikin vaharesepteistä ja antaa sinulle salonkilaatuisia tuloksia mukavasti kotonasi. Sinun ei tarvitse keksiä omaa reseptiä sekoitukselle, sinun täytyy vain lämmittää vaha mikroaaltouunissa ennen sen laittamista iholle. Jos vain muinaisilla egyptiläisillä olisi ollut Veet käytössään!

Ihokarvanpoistovoiteet

Yhdistämme kivun usein ihokarvanpoistoon, mutta sen ei tarvitse olla niin. Voit päästä eroon ihokarvoista todella miellyttävällä tavalla; ihokarvanpoistovoiteet ovat kaikkein kivuttomin ihokarvanpoistotapa. Voide liuottaa ihokarvat ihon pinnalta jättäen ihosi silkinpehmeäksi. Ihokarvanpoistovoiteita voisi luulla moderniksi ratkaisuksi ihokarvanpoistoon, mutta se on todellisuudessa ollut olemassa jo tuhansia vuosia. Varhaiset seokset sisälsivät hiuksia nostattavia ainesosia, kuten arseenia ja kalkkia. Ei ehkä kaikkein ihoystävällisimpiä ainesosia, mutta ne näyttivät toimivan aikanaan! Onneksi Ihokarvanpoistovoiteet ovat kehittyneet ja niistä on tullut turvallisia käyttää.

Kuten voit arvata, ihokarvanpoisto on aina ollut muodikasta kauneustietoisten ihmisten keskuudessa kautta aikojen ja keinot ovat myös muokkautuneet aikaan sopivaksi. Höylistä, sokeroinnista ja ihokarvanpoistovoiteista on tullut paljon helpompia käyttää. Valitsemastasi menetelmästä riippumatta epämiellyttävistä ihokarvoista eroon pääseminen ei ole koskaan ollut helpompaa.