Lämmin-, kylmä- vai Oriental vaha?

Kuten jo varmasti tiedät, vahaus on ihokarvojen poistamista suoraan juuresta käyttämällä vahaa, joka on yleensä tehty kumista, mehiläisvahasta ja öljystä. Vahaus saattaa olla loistava kaikille, joilla on pulaa ajasta. Jos et ole käyttänyt sitä aikaisemmin, vahaus saattaa tuntua ylivoimaiselta, ennen kuin huomaat, mikä tekniikka toimii parhaiten sinulle. Tutustumme oriental, kylmä- ja lämminvahojen hyviin ja huonoihin puoliin. Kun olet saanut luettua tämän, olet valmis rentoutumaan, kun vahaat!

Lämminvahan edut

Lämmin vahauksessa käytetään sulatettua vahaa, jota levitetään iholle. Jäähtyessään vaha muotoutuu ihokarvoihin ennen sen vetämistä yhdellä kertaa iholta. Lämminvahalla on taipumus avata ihohuokosia ja löystyttää karvatuppeja, joka helpottaa vahan poistamista verrattuna kylmävahaliuskoihin. Lämminvahaus voi olla myös hyvä vaihtoehto miehille, joilla on yleensä paksummat ihokarvat ja niiden juuret. Koska se muotoutuu niin hyvin iholle, lämminvahausta ei yleensä tarvitse tehdä kuin kerran.

Lämminvahan huonot puolet

Vahan lämmittäminen haluttuun lämpötilaan voi viedä aikaa ja se on myös hitaampaa, kuin oriental tai kylmävaha, koska vahalla kestää kauemmin jäähtyä ja asettua ihollesi. Lämpötila on kuitenkin erittäin tärkeä mahdollisimman tehokkaiden tulosten saavuttamiseksi. Onneksi sähkökäyttöinen Veet Easy Wax vahausmenetelmä helpottaa tätä prosessia huomattavasti kuumentamalla vahan oikeaan lämpötilaan joka kerta. Saatat jopa säästää aikaa sen kanssa, kun sinun ei tarvitse tarkistaa lämpötilaa, lämmittää vahaa tai odottaa sen jäähtymistä, jos se on liian kuumaa. Jos päätät käyttää lämminvahauksen perinteistä muotoa, sinun täytyy levittää vaha lastalla. Tämä voi hankalaa etenkin pienemmille alueille, kuten bikinirajaan.

Kylmävahan edut

Kylmävahat ovat usein valmiiksi liuskoina. Näitä vahaliuskoja on kätevä käyttää, koska ne aiheuttavat hyvin vähän sotkua ja ne voidaan hävittää helposti. Se voi myös olla mukava tapa vahata lämpiminä kesäkuukausina. Tarjolla on laaja valikoima vahaliuskoja, jotka ovat tunnettuja kosteuttavasta vaikutuksestaan ja niistä on olemassa monia eri kokoja, jotka sopivat kehon eri alueille.

Kylmävahan huonot puolet

Kylmävaha ei aina toimi parhaalla mahdollisella tavalla lyhyisiin ihokarvoihin. Tämän vuoksi kylmävahaliuskoja on joskus käytettävä useamman kerran, jos kaikki ihokarvat eivät lähde ensimmäisellä kerralla. Toistuva vahaus voi ärsyttää ja kuivattaa ihoa.

Oriental vahan edut

Oriental vahaus, joka tunnetaan myös sokerointina tai persialaisena vahauksena, on ikivanha vahaliuskaton vahausmenetelmä. Vaha muodostaa kerroksen ihon päälle, joka vedetään pois vastakarvaan. Oriental vaha liukenee veteen ja se on helppo puhdistaa iholta. Tämän tyyppinen vaha ei kuivu kokonaan, joten se leviää tasaisesti iholle. Oriental vaha sisältää runsaasti sokeria, joka estää bakteerien lisääntymisen vahapurkin sisällä.

Oriental vahan huonot puolet

Oriental vahaus saattaa olla tuskallista kaikille, joilla on herkkä iho, koska se voi aiheuttaa ihottumaa, sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja ja punoitusta. Paksu vaha on usein sotkuista käyttää, sillä sitä on kuumennettava ensin. Tämän tyyppisen vahauksen onnistuminen voi vaatia harjoittelua - sen koostumuksen täytyy olla melko paksu, jotta se toimisi kunnolla.

Kullakin vahaustekniikalla on omat hyvät ja huonot puolensa. Oriental vahaus on sotkuinen, mutta yleensä kivuttomin. Lämminvahaus on hyvä paksuimpien ihokarvojen poistamiseksi, mutta se kestää kauemmin, kuin kylmävahaus. Kylmävahaus saattaa olla nopeaa, mutta yleensä se aiheuttaa enemmän ihoärsytystä. Kuten tiedätte, vahaukselle on monia vaihtoehtoja jokaiseen makuun. Kun olet löytänyt itsellesi sopivan vaihtoehdon, käytä vahausta hengähdys hetkenä kiireisenä päivänä.