Miksi kaikkien hiukset ovat erilaiset?

Tiedämme, että jokaisen ihokarvat ovat erilaisia - se on osa sitä, mikä tekee meistä meidät! Oli ne sitten paksut ja kiharat tai ohuet ja suorat; sille on syynsä, miksi hiuksesi ovat sellaiset, kuin ne ovat ja tässä selvitämme miksi näin on.

Mikä antaa hiuksille niiden värin?

Hiuksien väri on täysin riippuvainen pigmentistä, jota elimistössäsi on. On olemassa kahdenlaista pigmenttiä: melaniinia ja karoteenia.

Melaniini on tummanruskea ja karoteeni on punertavan keltainen ja hiuksien väri määräytyy sen mukaan, paljonko kumpaakin on.[1] Joten voit kiittää vanhempiasi, jos et pidä luonnollisesta väristäsi, koska se kaikki on osa geenejäsi!

On selvää, että mitä enemmän melaniinia hiuksissasi on, sitä tummemmat ne ovat.[2] Olet ehkä vauvana ollut vaalea, mutta kasvaessasi melaniinin määrä elimistössäsi tuottaa muutoksia.

Ikääntyessäsi ja hiusten alkaessa harmaantua elimistö tuottaa paljon vähemmän melaniinia ja alkaa menettää väriään.

  • Mikä tekee hiuksistani kiharat?

Se, miten kiharat tai suorat hiuksesi ovat, johtuu jälleen genetiikasta, mutta tutkijat eivät vielä ole täysin varmoja, mikä kehossasi aiheuttaa sen.

On kuitenkin joitain teorioita[3], jotka voit lukea ja antaa äänesi!

-          Karvatupin muoto

-          Kiertymien määrä (kasvuvaiheessa)

-          Hormonit ja lääkitys

-          Hiussipulin paikka karvatupissa

-          Ilmankosteus

  • Mikä määrää hiuksien paksuuden?

Yksittäisten hiustuppien koolla on merkitystä hiusten paksuudelle. Suuremmat karvatupet tuottavat paksumpia hiuksia ja ne, joilla karvatupet ovat pienempiä, on yleensä ohuemmat hiukset.

Hiukset voivat myös tuntua paksummilta, jos sinulla on enemmän hiuksia. Jos sinulla on enemmän karvatuppia päänahassasi (tai missä tahansa muussa ruumiinosassa), kasvaa hiuksiakin enemmän.[4]

Perinnöllisyydellä on suuri rooli siinä, miten hiuksesi kasvavat ja jos kyseessä on ihokarvat kehossasi, joista haluat päästä eroon, on sinulle olemassa paljon erilaisia vaihtoehtoja.

Sheivaus on vaihtoehto, mutta jos sinulla on paksut, tummat ihokarvat, ne voivat tulla takaisin nopeammin ja paksumpina jokaisen sheivaus kerran jälkeen. Tämä ei yleensä ole niin suuri ongelma niille, joilla ihokarvat ovat ohuempia ja vaaleampia, koska niiden ulkonäkö ja tuntuma ei yleensä ole niin karkea.

Sama koskee ihokarvanpoistovoiteita - syy tähän on se, että ne eivät vaikuta ihokarvojen juuriin yhtä hyvin, kun vaha.

Tehokkain ja pitkäaikaisin ihokarvanpoistokeino on vahaus. Se poistaa kaikki ihokarvat juurineen ja tulokset voivat kestää jopa 28 päivää[5] riippuen jälleen hiustyypistäsi ja vahattavasta kehonosasta.

Veet Suprem’Essence kylmävahaliuskoissa on Easy Grip tartuntareunat, joiden avulla voit kehittää omaa asiantuntijatekniikkaa poistaaksesi ihokarvat juurineen kerralla!