Mitä Oriental vahaus on?

Oriental vahauksessa, joka tunnetaan yleisesti myös sokerointina, iholle laitetaan tahmeaa, kinuskin kaltaista ainetta, joka vedetään pois iholta normaalin vahan tapaan ja joka poistaa ihokarvat juuresta. Toisin kuin muut vahausmenetelmät, Oriental vaha ei aina vaadi liuskoja vahan vetämiseksi pois. Tämä johtuu siitä, että sokeritahna tarttuu ihokarvoihin kuin vaha, mutta myös kovettuu prosessissa, muodostaen kiinteän kaistaleen, joka voidaan poistaa. On myös sanottu sen olevan kivuttomampaa, kuin kuuma- tai kylmävahaus. Tämä johtuu siitä, että Oriental vaha ei jää yhtä helposti ihoon kiinni. Poistettaessa se vetää vain ihokarvat ja kuolleet ihosolut pois ja kuorii samalla ihosi.

Oriental vaha on löydettävissä hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoissa ja se voi olla erittäin lompakkoystävällinen vaihtoehto verrattuna säännöllisiin käynteihin kauneussalongissa. Ikivanhana käytäntönä se on hyvä vaihtoehto, jos olet luonnollisten ainesosien ystävä. Jopa kotitekoinen versio voidaan tehdä yhdistämällä sokeria, vettä ja sitruunaa. Se voi kuitenkin olla hyvin sotkuinen prosessi ja saattaa johtaa varsin tahmeaan keittiöön. Yksinkertaisempi vaihtoehto on etsiä käyttövalmis Oriental vaha kaupasta, sillä se on lompakkoystävällinen vaihtoehto, joka sisältää ravitsevia eteerisiä öljyjä. Se on saatavilla herkullisen vaniljan ja jasmiinin tuoksuisena ja sen lempeä koostumus poistaa ihokarvat jo ensimmäisellä kerralla kosteuttaen samalla ihon ylimmät kerrokset. Arganöljy on myös valmistettu 100% luonnollisista ainesosista. Se pitää ihosi sileänä jopa 4 viikkoa, joka on viikkoja kauemmin, kuin muut vaihtoehdot, kuten höyläys.

Lämpötila on erittäin tärkeää, kun kyse on Oriental vahasta. Välttääksesi palovammat, on hyvä varmistaa, että vahasta ei ole tullut liian kuumaa, mutta jos se on liian viileää, se ei tartu ihokarvoihin. Onneksi Veet Oriental vaha on erittäin helppo lämmittää mikrossa. Muista kuitenkin noudattaa tuotteen käyttöohjeita huolellisesti, äläkä koskaan lämmitä vahaa pidempään, kuin ohjeissa on mainittu. Levitä sokeritahna lämmityksen jälkeen iholle lastalla, jonka jälkeen kangasliuskat laitetaan iholle ja poistetaan vastakarvaan, jolloin jopa 2 mm pituiset karvat saadaan pois. Tämä tarkoittaa myös sitä, että ihokarvat eivät katkea poiston aikana, koska ne vedetään pois juuresta. Koska karvatuppien on kasvatettava ihokarvat alusta asti, ovat ne usein pehmeämpiä ja pyöreämpiä verrattuna höyläyksen jälkeiseen sänkeen.


Oriental vahaa voidaan käyttää tehokkaasti suurilla alueilla, kuten jaloissa ja pienemmillä, herkemmillä alueilla, kuten kainaloissa ja bikinirajalla. Kuten vahaus, sokeroituminen voi jättää jäämiä iholle, mutta koska se koostuu lähes kokonaan sokerista, sen on hyvin helposti liuottaa pois kuumalla vedellä suihkussa.

Jos etsit uutta ihokarvanpoistotekniikka kotiisi, voi Oriental vaha olla kokeilemisen arvoinen, jolloin näät, saatko salonkitasoisia tuloksia kotonasi.