Miten poistaa ihokarvat kivuttomasti

Vahaus voi aiheuttaa kipua ja jotkut ihmiset pelkäävät sitä, joten he sheivaavat ja menettävät kaikki vahauksen edut. Asian ei tarvitse olla näin, koska historian saatossa karvanpoistoon on löytynyt runsaasti kivuttomia tapoja, jotka jaamme mielellämme kanssanne!

Oikea ajoitus

Kaksi asiaa, jotka kannattaa pitää mielessä vahauksen ajankohtaa miettiessä; ovatko ihokarvat oikean pituisia ja missä vaiheessa kuukausikierroksesi on. Jos ihokarvat ovat liian lyhyitä, niin vaha ei saa niistä tarpeeksi otetta ja se vetää ihoa, mutta ei ihokarvoja. Kipukynnys on myös suurimmillaan heti kuukautisten jälkeen (ja alin juuri ennen), joten varmista, että voit ajoitat rutiinisi oikein!

Ole valmiina

Vaha ei ainoastaan poista ihokarvoja, vaan se poistaa myös kaikki kuolleet ihokerrokset vahatulta alueelta, joten on hyvä idea kuoria iho ennen vahausta - mutta ei kuitenkaan liian lähellä sitä. Paras ajoitus kuorinnalle olisi noin 24 tuntia ennen vahausta. Juuri ennen kuin vahaat, kannattaisi käydä mukavan lämpimässä kylvyssä tai suihkussa, sillä se avaa ihohuokosia ja karvatuppia. Varmista, että ihosi on täysin kuiva ennen, kuin käytät vahaa, koska vesi voi vaikuttaa sen toimintaan.

Täydellinen tekniikka

Vahauksen aikana on tärkeää muistaa hengittää. Luonnollinen reaktiomme kipuun on hengittää voimakkaasti, joten on hyvä ottaa vihjeet vastaan keholtamme! Vedä iho kireälle antaaksesi ihokarvaille helpon poistumisreitin, ja ota syvään henkeä, kun levität vahaa. Veet vahaliuskoissa on käyttöä helpottavat repäisyliuskat, jotka tekevät niiden poistosta niin nopeaa ja helppoa, kuin mahdollista, joten tartu repäisyliuskaan ja vedä sitä vastakarvaa samalla ulos hengittäen.

Pidä huolta itsestäsi

Vahauksen jälkeen ihosi on herkkä, joten sinun ei pitäisi tehdä mitään, mikä voisi entisestään ärsyttää sitä, kuten kuorinta. Vahaus itsessään toimii myös kuorintana, joten sinun ei edes tarvitsisi tehdä sitä muutenkaan! Tämän lisäksi sinun tulisi välttää lämpöä ja vahvoja deodorantteja.

Vaihtoehtoisesti voit kokeilla erilaisia, vähemmän päällekäyviä ihokarvan poistokeinoja, kuten ihokarvanpoistovoiteita. Ne toimivat liuottamalla ihokarvat juurineen, jotta voit yksinkertaisesti pestä ne pois. Sen vaikutus ei kestä aivan yhtä kauan kuin vahauksen, mutta niille, joilla on hyvin alhainen kipukynnys tämä voi olla hyvä vaihtoehto.

Joten seuraa näitä neuvoja antaaksesi kehollesi sen, mitä se ansaitsee mahdollisimman mukavasti.