Miten vältät sisäänpäin kasvaneet ihokarvat?

Sisäänpäin kasvaneet ihokarvat (tai pseudofolliculitis barbae, jos tunnet itsesi hienostuneeksi) ovat valitettavasti hyväksytty riski kaikilla väliaikaisilla ihokarvojen poistomenetelmillä. Niitä esiintyy, kun karvatuppi tukkeutuu kuolleista ihosoluista ja sen seurauksena ihokarvat alkavat kasvaa sivuttain ihon alle. Tämä on erityisen yleistä, jos ihokarvat ovat kiharat, karkeita tai ne on hiljattain ajeltu. Joskus nämä ihokarvat voivat jopa kasvaa ulospäin, ennen kuin ne kasvavat sisäänpäin.

Huomaat, kun sinulla on sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja, sillä ne aiheuttavat pienen näppylän, joka voi olla hyvin kutiava - ja saatat jopa nähdä ihokarvan kasvavan ihon alla.

Vaikka olisit uskomattoman onnekas, etkä koskaan kärsisi niistä, on olemassa vaiheita, joiden avulla voit välttää niitä ja minimoida niiden mahdollisuuden.

Kuorinta

Kuorinta on ensimmäinen ja tehokkain keino sisäänpäin kasvaneiden ihokarvojen ehkäisemiseksi. Tämä johtuu siitä, että ihon kuorinta poistaa kuollutta ihoa ja öljyjä sen pinnalla, jotka voivat tukkia karvatupet ja aiheuttaa ihokarvojen kasvamisen väärään suuntaan. Kuorinta on helpoin tehdä kylvyssä tai suihkussa. Aloita harjaamalla ihoa kuivalla pesu- tai kuorintasienellä, sillä se löystyttää kuivaa ihoa. Kastele sen jälkeen koko kehosi päästä varpaisiin käyttämällä pesusienentä ja tee pieniä ympyröitä ihollasi. Aloita jaloistasi ja liiku ylöspäin, mutta muista olla hyvin varovainen herkillä alueilla, kuten bikinialueella, koska iho voi olla hyvin herkkä. Tämä ei vie paljon aikaa, mutta tämä yksinkertainen rutiini auttaa välttämään sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja.

Valitse oikea keino ihokarvanpoistoon

Jotkut ihokarvanpoistomenetelmät voivat paljon todennäköisemmin aiheuttaa sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja, kuin toiset, joten on tärkeää varmistaa, että olet valinnut itsellesi sopivimman keinon.

  • Sheivaus voi olla nopea, mutta terävillä ihokarvojen päillä on paljon suurempi todennäköisyys kasvaa sisäänpäin.
  • Ihokarvanpoistovoiteet voivat aiheuttaa samanlaisen riskin, kuin sheivaus, koska sekin on eräänlaista karvanpoistoa. Koska ihokarvat pikemminkin liukenee, kuin leikkaantuu, riski sisäänpäin kasvaneiden ihokarvojen saamiseen voi olla paljon pienempi, kuin sheivattaessa.
  • Vahaus on usein paras vaihtoehto välttää sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja, koska se usein poistaa ihokarvat kokonaan juuresta. Koska ihokarvat kasvavat vahauksen jälkeen alusta asti, joten on tärkeää varmistaa, että kuorit ihoasi pitääksesi karvatupet avoinna, jotta ihokarvat eivät käänny takaisin ihon alle. Lämminvaha on ihanteellinen ratkaisu, koska kuten yllä mainitsimme, lämpö avaa ihohuokosia, jolloin ihokarvat pääsevät poistumaan siististi.

Mikä tahansa menetelmän valitsetkaan, on tärkeää varmistaa, että osaat käyttää oikeaa tekniikkaa, koska usein vääränlainen tekniikka aiheuttaa sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja. Joten tutusta aina ohjeisiin ja muista, että harjoitus tekee mestarin!