Mitkä ovat parhaat keinot ihokarvanpoistoon?

Kuvittele tilanne, että olet pukeutunut ja valmis lähtemään erittäin odotettuun illanviettoon. Luulit käyneesi kaikki alueet läpi kiiresstä kantapäähän, kun laitoit päällesi upean mustan mekon. Mutta innostus katoaa nopeasti, kun huomaat muutamia ärsyttäviä ihokarvoja jaloissasi. Voisit kokeilla ajan varaamista kauneushoitolaan, mutta se olisi vaikea saada myöhään. Ainoa vaihtoehtosi on löytää nopea ratkaisu kotoasi. Se, minkä ihokarvanpoistomenetelmän valitsisit, voi olla hieman haastavaa. Tutustumme osaan parhaista tavoista, miten asiaa voi lähestyä.

Sheivaus

Sheivaus on yksi vaihtoehto, kun poistat ihokarvoja kiireessä. Höylää käyttämällä ihokarvat voidaan leikata melko läheltä ihoa yhdellä vedolla. Tämä menetelmä soveltuu useimmille kehon osille kasvoja lukuun ottamatta. Mutta ihokarvat kasvat takaisin jo 1-3 päivässä, joka on suhteellisen nopeasti muihin menetelmiin, kuten vahaukseen verrattuna. Sheivatessa on suositeltavaa käyttää geeliä tai vaahtoa, koska se helpottaa terän liikkumista iholla ja ehkäisee vaurioita iholla. Kun ajat ihokarvat, katkaiset sen pehmeän kärjen, joten se tuntuu karkeammalta, kuin ennen höyläystä. Tämän vuoksi ihokarvojen kasvu ajon jälkeen voi joskus näyttää paksummalta ja tuntua epätasaisemmalta, kuin muilla menetelmillä.

Kylmävahaus

Voit käyttää kylmävahaliuskoja poistaaksesi ihokarvat kehostasi nopeasti ja helposti. Vaha on valmiina liuskoissa mikä tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse käyttää aikaa, astiaa tai lastaa. Liuskat ovat erityisen tehokkaita vaikeisiin paikkoihin, kuten kainaloihin tai bikinirajaan. Vahauksella on pitkäaikaisempia vaikutuksia verrattuna höyläykseen ja tulokset kestävät jopa neljä viikkoa. Varmista, että ihokarvat ovat vähintään reilun puolen senttimetrin pituisia ennen, kuin vahaat, jotta liuskat voivat napata yksittäisetkin ihokarvat helposti.

Käyttääksesi kylmävahaliuskoja, ota vahapinta esiin ja hiero vahaliuska kunnollisesti iholle. Vedä liukat pois yhdellä nopealla liikkeellä ihokarvojen poistamiseksi. Levitä vahauksen jälkeen rauhoittavaa voidetta, kuten aloe veraa vähentääksesi punoitusta, jota voi esiintyä. Kylmävahaliuskojen loistava puoli on se, että ne eivät sotke ja ne on helppo hävittää, kun olet valmis. Kaikki ylimääräinen vaha voidaan helposti pestä pois iholta lämpimällä saippuavedellä.

Ihokarvanpoistovoiteet

Ihokarvanpoistovoiteet ovat lähes kivuton tapa poistaa ihokarvat. Ja ne toimivat hyvin kiireessä. Voiteet toimivat hajottamalla ihokarvojen keratiinirakenteen. Toinen ihokarvanpoistovoiteiden hyvä puoli on se, että ne pitävät sängen loitolla kaksi päivää pidempään, kuin höyläys. Kuitenkin, jos haluat pidempiaikaisia tuloksia, kannattaa harkita vahausta.                               

Ihokarvanpoistovoiteet ovat kevyitä myös lompakollesi kalliisiin kaunessalonkeihin verrattuna. Käyttääksesi voidetta kotona, levitä sitä tasaisesti ihokarvojen alueelle ja odota 10 minuuttia tai niin kauan, kuin pakkausselosteessa neuvotaan. Pyyhi voide pois pyyhkeellä ja huuhtele iho vedellä ennen, kuin taputtelet sen kuivaksi. Lopuksi, voit toistaa tämän alueille, jotka olet saattanut unohtaa ensimmäisellä kerralla.

Valitsemastasi menetelmästä riippumatta, ihokarvojen ei tarvitse olla painajaista. Höyläys on hyödyllistä, jos olet kovassa kiiressä, koska ihokarvat katoavat yksinkertaisella liikkeellä. Kylmävaha on tehokas tapa pitää ihokarvat loitolla paljon pidempään. Myös ihokarvanpoistovoide on hyvä vaihtoehto, joka on käytännössä kivuton ja budjetti-ystävällinen tapa ihokarvojen poistamiseksi. Nyt kun olet tietoinen erilaisista ihokarvanpoistokeinoista, voit pian löytää keinon, jonka avulla pääset ovesta ulos ajoissa.