Pehmeä talvinen iho

Kun talvi saapuu, viimeinen asia, jonka haluat tehdä, on poistaa ihokarvat jaloistasi, kun ne osuvat kylmää suihkukopin lasia vasten ja kun niiden iho kuiva ja säröilevä.

Sen sijaan, jätä talvihorros hetkeksi ja kosteuta jalkasi, jotta olet valmiina, jos sinun pitää (tahtomattasi) näyttää jalkojasi jossain vaiheessa!

Kylmä sää on rankempi ihollesi, joten tässä on viisi hyvää syytä vahaamiseen ja varmistamaan, että pidät terveen, kesäisen hehkun ympäri vuoden:

  1. Iho kannattaa kuoria ennen vahausta, jotta kuolleet ihosolut poistuvat, eikä ihon kosteuttaminen tunnu turhalta työltä. Kun kosteutat ihosi vahauksen jälkeen, niin ihosi tuntee sen hyödyt nopeasti. 
  2. Talvi on täydellinen aika keskittyä alueisiin, jotka ihmiset näkevät useimmin, eli kasvoihisi. Ihokarvojen poistaminen kasvoista voi olla tuskallista, mutta oikealla tuotteella, kuten Veet täsmävahalla, se on ohi hetkessä ja olosi tuntuu paljon paremmalta.
  3. Vahauksen lisäetuna on myös se, että kun et sheivaa ihoa vahausten välissä, iho tuntuu pehmeämmältä pidempään. Jos ajatus vahauksesta tekee pahaa, niin muista, että sheivaus kannustaa ihokarvoja kasvamaan takaisin paksumpina, jolloin kun on seuraavan vahauksen aika, se tulee olemaan paljon kivuliaampaa!
  4. Jos suunnittelet pikaista pakoa, suunnittele hoitavasi bikinirajasi muutama päivä etukäteen. Aloita puhdistuspyyhkeellä ennen vahausta ja laita sen jälkeen mahdollisimman pian jotain kylmää vahatulle alueelle, jotta ihohuokoset sulkeutuvat eikä sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja pääse syntymään.
  5. Koska ihokarvasi kasvavat kolmessa eri vaiheessa[1], säännöllisen vahauksen avulla voit varmistaa, että ihokarvat kasvavat samanaikaisesti. Vahaus myös heikentää ihokarvojen juuria, joten kun ihokarvanpoisto on jälleen ajankohtaista, se ei ole niin kivuliasta!

Kuten useimmat meistä, ihmiset antavat periksi ja lopulta sheivaavat, mutta jos laitat sileiden jalkojen tunteen huovan ja avotulen edelle, on olemassa monia nopeita ja mahdollisimman kivuttomia vaihtoehtoja.

Tärkeintä on muistaa pitää iho kosteutettuna pitääksesi terveen näköisenä ja tuntuisena. Pese kasvosi haalealla vedellä ja kosteuta ne välittömästi pesun jälkeen, sekä ennen nukkumaanmenoa.

Muihin hyödyllisiin vinkkeihin kuuluu ihon suojaaminen haitallisilta lämpötiloilta. Jos olet ulkona, pukeudu lämpimästi ja käytä sukkahousuja, jos jaloistasi on tullut erityisen kuivat. Myös, kun kotisi lämmitys on päällä, laita vettä kulhoon kostuttaaksesi ilmaa.

Lopuksi, muista juoda paljon vettä!