Pidä jalkasi pehmeämpinä pidempään

Kesän ollessa nurkan takana on aika alkaa miettiä tukahduttavien farkkujen vaihtamista shortseihin ja hameisiin. Tietenkin me kaikki haluaisimme myös seksikkään sileät jalat niiden kanssa! Jalkojen pitäminen tip top kunnossa varmistaa sen, että olomme tuntuu ja näyttää hyvältä, mutta olemme varmoja, että useimmat teistä tietävät, että jalkojemme ulkonäön pitäminen parhaimmillaan koko kesän ei ole helppo tehtävä.

On olemassa monia tekniikoita ihokarvanpoistoon, mutta mikä niistä pitää jalkamme sileinä pisimpään?

Sheivaus

Sheivaus voi olla nopein ja helpoin vaihtoehto, vieden vain muutaman minuutin, mutta et saa sillä parhaita tuloksia. Ihokarvat vain katkaistaan pois ihon pinnasta, eikä juuresta, joten menee vain päivä tai kaksi, ennen kuin alat nähdä karvojen kasvavan takaisin ja joudut ajaa ne taas pois. Ihokarvoista tulee myös teräviä, kun terä on leikannut ne, ja jos et ole varovainen, on mahdollista, että terä aiheuttaa haavoja ihoon ja se voi myös polttaa ihoa.

Ihokarvanpoistovoiteet

Toinen suosittu tekniikka ihokarvanpoistoon on käyttää kemikaalipohjaista voidetta ihokarvojen poistamiseen tyvestä. Tällä tavoin voit pyyhkiä voiteen pois 5-10 minuuttia myöhemmin, jolloin saat kaikki ihokarvat pois. Tämä on erinomainen vaihtoehto ihmisille, joilla on alhainen kipukynnys ja se on melkein yhtä nopea, kuin sheivaus. Se tarkoittaa myös sitä, että höylän aiheuttamia vahinkoja ei pääse syntymään ja se voidaan helposti tehdä kotona – Veetillä on jopa ihokarvanpoistospray, jonka avulla voit säästää paljon aikaa voiteen levittämisessä.

Vahaus

Tämä on hyvin yleisesti käytetty tekniikka ei-toivottujen ihokarvojen poistamiseen. Voit ostaa Veetin käyttövalmiita vahaliuskoja ja tehdä sen mukavasti omassa kylpyhuoneessasi. Se voi kestää hieman kauemmin, kuin sheivaus, mutta ihokarvojen pitäisi pysyä poissa 2-4 viikon ajan! Muista kuoria ihosi noin vuorokautta ennen torjuaksesi sisäänpäin kasvaneita ihokarvoja ja pitääksesi jalkasi erittäin pehmeinä.

Impulssivalohoito (IPL)

Kun puhutaan pitkäaikaisemmasta ihokarvanpoistosta, IPL pitää mainita, mutta kuten kaikilla muillakin vaihtoehdoilla, on silläkin hyviä ja huonoja puolia. Se on halvempi ja toimii samankaltaisesti, kuin laser, mutta sillä on joitakin etuja laseriin nähden. IPL voi pysyvästi vähentää ihokarvojen kasvua*, ja vaikka se saattaa vaatia useampia käyttökertoja, kuin muut hoidot, kuten laser, se voidaan tehdä mukavasti omassa kodissasi.

Ihokarvojen poistaminen laserilla

Laser on yhdessä IPL:n kanssa ihokarvojen poistoa, joka toimii tuhoamalla karvatupen, tällä kertaa voimakkaalla valonsäteellä. Tätä keinoa pidetään kivuttomampana vaihtoehtona. Kuitenkin ihokarvojen hienoista uudelleen kasvua voidaan odottaa laser ihokarvanpoiston jälkeen[1]. Kumpikaan edellä mainituista ei sovi kaikille ihotyypeille, joten se kannattaa neuvotella terveydenhuollon ammattilaisen tai kosmetologin kanssa niiden riskien ymmärtämiseksi.

Jotkut näistä vaihtoehdoista toimivat paremmin toisille riippumatta niiden vaikutuksen kestosta! Jokaisella on suosikkinsa, joten kannattaa pitää mielessä, että käytät vain sellaista, joka sopii sinulle parhaiten. Mitä tahansa käytät, muista kosteuttaa jalkasi hoidon jälkeen ja pitää ihosi säteilevänä, sekä nesteytettynä juomalla paljon vettä. Kun olet valmis, miksi et hemmottelisi itseäsi pedikyyrillä ja uusilla kengillä viimeistelläksesi jalkojesi täydellisen ulkonäön!

* Keskimääräinen ihokarvojen väheneminen 54% kolme kuukauden jälkeen, ja 50% 18 kuukautta viimeisen hoitokerran jälkeen – tutkimukseen osallistui 62 henkilöä.[1] http://www.nhs.uk/Conditions/non-surgical-cosmetic-treatments/Pages/Introduction.aspx