Vinkit pehmeisiin jalkoihin

Kesäkuukausina kaikki meistä haluaisivat olla itsevarmoja näyttäessämme sileitä jalkojamme lämpimään sään mukanaan tuomilla loputtomilla grillijuhlilla, festivaaleilla ja rannoille suuntautuvilla retkillä! Ihokarvattomat jalat on yksi asia, mutta niiden pitäminen sileinä ja kiiltävinä ihokarvanpoiston jälkeen on täysin eri asia. Tarvitset vain hieman ylimääräistä hellyyttä niin voit tepastella itsevarmana pidempään.

Alkuvalmistelut

Minkä tahansa karvanpoistomenetelmä valitset, jalkojen alkuvalmistelu on erittäin tärkeää, jotta saat ne hyvään kuntoon ennen hoitoa. Iho on hyvä kuoria ennen hoitoa ja huomio kannattaa kiinnittää erityisesti koviin alueisiin, kuten polviin ja nilkkoihin, jotta pääset eroon hilseilevästä ihosta. Tämä voi auttaa vähentämään sisäänpäin kasvaneiden ihokarvojen todennäköisyyttä ja mahdollistaa vahan kiinnittymisen ihokarvoihin kuolleen ihon sijaan, antaen sinulle pehmeämpiä tuloksia. Voisit sijoittaa kuorintavoiteeseen tai kuorintakäsineisiin, joiden avulla voit kuoria kaikki kehosi alueet.

Veden lämpötila

Toinen vinkki on varmistaa, ettet peseydy liian kuumassa vedessä, koska se voi kuivattaa ihoa ja lisätä höyläämisen aiheuttamaa polttavaa tunnetta. Tietenkään sinun ei kannata peseytyä jääkylmässäkään vedessä. Lämmin pesu voi olla hyvä vaihtoehto, sillä lämpötila auttaa avaamaan ihohuokosia, paljastaen ihokarvat lähempänä karvatuppea.

Ihokarvanpoisto

Käytitpä sitten höylää, vahaa tai ihokarvanpoistovoidetta, on olemassa monia erilaisia menetelmiä poistaa ihokarvat jaloistasi. Jos käytät ihokarvanpoistovoiteita, varmista, että luet käyttöohjeet. Et halua jättää niitä ihollesi liian pitkäksi ajaksi, koska se voi vahingoittaa ihoasi. Varmista myös testataamalla sen soveltuvuus ihollesi vähintään 24 tuntia ennen, kuin käytät sitä laajemmalle alueelle, jolloin huomaat, oletko allerginen sen sisältämille kemikaaleille. Jos valitset höyläyksen, niin on hyvä vaihtaa sen terä niin usein kuin mahdollista, sillä tylsä ei välttämättä poista kaikki ihokarvoja. Vahaus on myös loistava kotiin soveltuva ihokarvanpoistokeino varsinkin, jos haluat höyläystä ja ihokarvanpoistovoiteita pitkäkestoisempia tuloksia. Vahauksenkin kanssa käyttöohjeiden lukeminen on tärkeää ja kannattaa myös muistaa, että kuumavahaa ei saa koskaan lämmittää kuumemmaksi, kuin käyttöohjeissa on ilmoitettu. 

Sen jälkeen

Ihokarvanpoiston jälkeen on hyvä tehdä huolellinen huuhtelu kaiken ylimääräisen geelin, vahan tai ihokarvanpoistovoiteen poistamiseksi. Sen jälkeen on hyvä katsoa kunnollisessa valossa, ettet ole unohtanut mitään aluetta. Ei ole hauskaa löytää aluetta, jonka olet unohtanut ajaa, kun olet ehtinyt jo ulos ja julkisille paikoille!

Kosteutus

Kun jalkasi ovat kuivuneet, niihin kannattaa laittaa paksumpaa kosteusvoidetta tai jopa vartalovoita. Hiero jalkoihisi runsas määrä ja keskity erityisesti kuiville alueille auttaaksesi ihon ravitsemista ja kosteutusta. Kokeile jalkojesi rasvaamista illalla, jolloin se imeytyy ihoosi yöllä ja voit aloittaa päiväsi silkin pehmeillä jaloilla!