Miksi vahaus ajelun sijaan?

Kun muistelet ensimmäistä karvanpoistokokemustasi, teit sen luultavasti ihokarvahöylällä, ja olet ehkä jatkanut höylän käyttöä sen jälkeenkin. Siinä ei ole mitään vikaa. Ihokarvahöylät ovat käteviä, ja niillä homma hoituu vähällä vaivalla. Vaikka ihokarvahöylä saattaa vaikuttaa parhaalta vaihtoehdolta, saatavilla on muitakin menetelmiä, joihin kannattaa perehtyä. Esimerkiksi vahaamisessa kestää hieman kauemmin kuin ihokarvahöylällä ajelemisessa, mutta vahaamisen jälkeen sinun ei tarvitse ajatella asiaa jopa neljään viikkoon – näin todennäköisesti säästät lopulta aikaa ja rahaa. Kiinnostuitko? Lue lisää käytännön syitä sille, miksi vahaus voisi olla sinullekin paras valinta: 

1. Vahatut karvat kasvavat takaisin pehmeämpinä kuin ajellut karvat*

Tämä johtuu siitä, että vahatut karvat eivät vain katkea pois vaan irtoavat juuresta, joten ne kasvavat takaisin ilman kovaa harjanteista reunaa, jollainen jää ajeltuun karvaan. Nämä reunat saavat aikaan terävän pistelevän tuntuman jo lyhyen kasvuajan jälkeen. Ajeluprosessia välttämällä saat siis pitkäkestoisemmat tulokset. 

*Koskee Veet®-kylmävahaliuskasarjaamme. 

2. Sisäänkasvaneet karvat

Näin voi tapahtua minkä tahansa karvanpoistomenetelmän yhteydessä, mutta erityisen yleistä se on ihokarvahöylällä ajelun jälkeen. Sisäänkasvaneita karvoja tulee useammin, jos ajelee vastakarvaan – siksi karvankasvun suuntainen ajeleminen on suositeltavampaa. Karvojen terävät reunat työntyvät ihon sisään eivätkä kasva ulospäin. Parhaassa tapauksessa tämä ilmenee ihon alle kasvaneina karvoina eli ihon alla näkyvinä tummina täplinä – ja pahimmillaan ihoalueelle voi muodostua rajusti punoittavaa ja epätasaista ihottumaa. 

3. Vahatut karvat kasvavat takaisin ajan mittaan ohuempina

Vanha kansa kertoo, että vahaaminen saa karvan kasvamaan takaisin paksumpina, mutta tämä ei pidä paikkaansa. Jos näin olisi, kauneushoitoloissa kävisi paljon enemmän miehiä vahauttamassa päälakeaan! Tämän myytin taustalla saattaa olla se, että vahaaminen vetää pois hyvin lyhyetkin karvat niin, että muutaman vahauskerran jälkeen kaikki ihokarvat saattavat olla samassa kasvuvaiheessa ja kasvavat pidemmiksi samanaikaisesti. (Tämä on hyvä asia, koska näin saat taatusti kaikki poistettua joka kerta!) Itse asiassa epiloinnissa karvojen vetäminen juurineen voi oikeastaan heikentää niitä, jolloin ajan mittaan ihokarvat kasvavat takaisin ohuempina. Tiettyjen karvanpoistomenetelmien eduista ja haitoista riippumatta on tärkeää valita aina itsellesi paras vaihtoehto. Jokaisen keho reagoi eri käsittelyihin hieman eri tavalla, joten kokeile eri tekniikoita ennen kuin päädyt tiettyyn vakioratkaisuun. Vertaile hyötyjä ja haittoja ja tutustu kylmävahaliuskat – nämä helppokäyttöiset tuotteet sopivat aloittelijoillekin. Näin saat paremman käsityksen tarjolla olevista vaihtoehdoista. Kaunis, sileä iho on ulottuvillasi.