Onko ihokarvojen ajaminen todella aina sopiva ratkaisu?

Useimmat meistä ovat tottuneet ajamaan ihokarvat höylällä, ja se tuntuu nopealta ja kätevältä vaihtoehdolta. Joskus kannattaa kuitenkin haastaa tottumuksiaan ja kokeilla tutun ja turvallisen sijasta jotain uutta. 

On nimittäin olemassa muitakin karvanpoistomenetelmiä, jotka sopivat eri kehonosille höylää paremmin ja voivat kenties myös helpottaa arkeasi. Veet tarjoaa laajan valikoiman tuotteita kehon eri alueiden karvanpoistoon ja erilaisiin arjen tarpeisiin (katso valikoima täältä). 

Lisäksi muut menetelmät voivat auttaa sinua nauttimaan sileästä ihosta pidempään, välttämään haavoja ja nirhaumia sekä vähentämään sänkeä ja sisään kasvaneita ihokarvoja. 

Etkö ole täysin vakuuttunut? Lue ihmeessä eteenpäin! 

Silkinsileä iho pidempään?

Omista rutiineista riippuen vahaus tai karvanpoistovoiteen käyttö voi viedä höylällä ajoa kauemmin. Vahaajan tai voiteen käyttäjän palkintona on kuitenkin pidempään sileä lopputulos. Esimerkiksi Veet-vahaustuotteet pitävät ihon sileänä jopa 28 päivää – tämä on loistovinkki vaikkapa loman alla. Kiinnostaisiko sinua kokeilla vahausta ennen seuraavaa lomaasi? Katso Veetin vahaustuotteiden valikoima täältä. 

Eroon sisään kasvaneista karvoista?

Ihokarvojen sisäänkasvua voi tapahtua huolimatta siitä, millä keinolla karvat poistetaan. Erityisen yleistä se on kuitenkin höylällä ajamisen jälkeen. Kukaan ei toivo sisään kasvaneita karvoja omalle iholleen, eikä varsinkaan bikinirajaan. Siksi etenkin herkkien alueiden karvanpoistoon kannattaa kokeilla jotain muuta menetelmää. Suosittelemme Veet Expert Hair Removal Cream Kit Full Bikini -karvanpoistovoidetta. Samalla vältät myös haavat ja nirhaumat herkillä ihoalueilla. 

Pehmeämmät karvat vahauksen jälkeen?

Höylä leikkaa karvat läheltä ihon pintaa, vaha puolestaan poistaa ne juurineen. Tämä tarkoittaa, että tilalle kasvavissa karvoissa ei ole terävää leikkuupintaa (kuten ajetuissa karvoissa voi olla). Jos et vielä ole kokeillut vahaamista, suosittelemme Veet Expert Cold Wax Strips Legs & Body Normal Skin -kylmävahaliuskoja. Ne ovat melko helppokäyttöisiä, sopivat myös herkälle iholle ja ovat mainio valinta ensikertalaiselle. 

Hillitseekö vahaus karvankasvua?

Moni uskoo, että vahaamalla poistetut ihokarvat kasvavat takaisin paksumpina ja tuuheampina. Tosiasiassa tilalle kasvavat karvat ovat paljon hennompia. Tämä vaikutus saavutetaan kuitenkin vasta säännöllisessä käytössä pidemmällä aikavälillä. Jos vahaat säännöllisesti parin viikon välein, karvat ohenevat, ja niiden poistaminen voi helpottua.